2011. február 13., vasárnap

Buchanan 8.

Talán hiba a sorozatot Buchanannek hívni, hisz annyi mindenki párra talált már a különböző kötetekben, s néha a sorozat címadói épp csak felbukkannak, de számomra Garwood ma játszódó FBI-os történetei már csak Buchanan sorozat marad.
A következő a sorban a
Hosszú búcsú
Nem számít, hogy szívderítő történelmi románcról vagy izgalmas, modern krimiről van-e szó, Julie Garwood mesterien szövi a szenvedéllyel, kalandokkal és ármánnyal teli történet szálát. Legújabb regényének csinos és okos hősnője, Lyra Prescott hamarosan befejezi filmes tanulmányait, és fontos döntés előtt áll. Hogy elodázza a bizonytalan jövőt, beleveti magát az utolsó iskolai feladatába, ám a dokumentumfilm a sors különös szeszélye folytán élet írta horrorfilmmé változik.
Lyra fényképezőgépe döbbenetes fotókat rögzít, és egy sor titokzatos esemény meggyőzi a lányt arról, hogy veszélyben az élete. Szerencséjére barátnője, Sidney Buchanan a segítségére siet, és Lyra életében megjelenik a jóképű FBI-ügynök, Sam Kincaid. Ahogy a halálos cselszövés szálai egyre szorosabbra fonódnak körülöttük, úgy mélyül el az egymás iránt érzett szerelmük is. Lyra és Sam egymás kezébe teszi le a sorsát, és együtt szállnak harcba az elszabadulni készülő gonosz indulatokkal…
Senki sem keveri olyan mesterien a halálos feszültséget a szenvedélyes vággyal, mint Julie Garwood. A Hosszú búcsúban sohasem látott módon felperegnek az események, lángoló érzelmek és feszült izgalom uralja a történetet egészen a hihetetlen és felejthetetlen végkifejletig.
Aki szereti Garwoodot, és rendszeresen látogatja Angelika blogját, már találkozhatott egy rövid előzetessel, nevezetesen az első fejezettel.
Szeretem Garwood stílusát, így ha értékelnem kellene a könyvet, az első szavam az lenne: rövid. :) Elmarad a Kegyes halál, vagy legutóbbi kedvencem, a Tűz és jég színvonalától, de sokkal jobb, mint pl. a Halállista. Leginkább a mellékszereplők: a szupernagyi, a rémálom szülők, és a botcsinálta bérgyilkos (imádtam!!!) dobják fel a történetet. Tízből hét pontot mindenképpen megér.

2 megjegyzés:

  1. Szép napot kívánok! Nagyon szépen köszönöm a könyv ismertetőjét, már alig várom hogy elolvashassam. Kedves Tigi! Őszinte tiszteletem a fordítás miatt, fantasztikus élmény egy profin lefordított könyvet olvasni. A Buchanan szériát imádtam, mindig örülök egy jó könyvnek. Csak gratulálni tudok, mert a tanári hivatás mellett még jut ideje arra, hogy fordításaival megörvendeztesse a magyar olvasóközönséget. Kívánok további minden jót tanári hivatásához,valamint fordítói munkájához.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ariadne!

    Köszönöm szépen az elismerő szavakat és a jó kívánságokat!

    tigi
    :)

    VálaszTörlés