2011. február 18., péntek

füstölgök...

Aki könyvekről akar olvasni, máris ugorhat.
Füstölgök!
Napok óta csak vegetálok. Bemegyek az oskolába, megtartom az óráimat, az est során valamikor hazaérek, aztán csak nézek ki a fejemből, és próbálom felfogni a jelent.
Van egy jó hírem az általános iskolás gyermekek szüleinek.
Ha ilyen mértékben folytatódnak tovább az elvonások, talán még idén, de legkésőbb jövő szeptemberben nem kell aggódniuk a méregdrága tankönyvcsomag és egyéb oskolai tartozékok miatt. Elég lesz beszerzeni egy palatáblát a hozzávaló palavesszővel, némi viaszt, és mehet is a gyermek a gyermekmegőrzőbe. A jobb érzésű, gazdagabb szülők nyilván összeadnak majd egy kis pénzmagot valami szőnyegre vagy pokrócra, hogy a nebulónak ne a felkunkorodott, mocskos linóleumon kölljön ülnie; a tanerő jobb helyeken krétával, szegényebb oskolákban a saját, ezeréves bugylibicskájával felvési az ajtó felső felére az abécét, mint Kese kalapos a Kincskereső kisködmönben, a diák meg addig rajzolgatja a táblájára, míg meg nem tanulja. Akik ennyivel nem elégednek meg, azok jó pénzért magántanerőt fogadnak, aki számokat is megtanítja a jövő ifjú reménységeinek.
Szép új világ!

1 megjegyzés:

  1. Csak nem nálatok is megszületett a költségvetés? Nálunk is kellett húzni az intézményi igényekből. Idegőrlő és borzalmas. Mert tudod, kinek mi kellene, méghozzá nagyon, de egyensúlyba kell hozni a bevételekkel is... mi három hetet szenvedtünk, mire megszületett a végleges változat.

    VálaszTörlés