Paleo Nyuszitorta – Húsvétra
Hozzávalók:
- 10 púpozott evőkanál mandulaliszt
- 10 púpozott evőkanál szezámpehely
- 5 dkg jászvaj (ghee)
- 3 db tojás a tésztába
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Ízlés szerint só
- 20-25 dkg sonka
- 2 db főtt tojás
- 5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán stb.)
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit keverd össze: – a mandulalisztet, a szezámpelyhet, a jászvajat, a szódabikarbónát, a nyers tojásokat és a sót
- Darálj meg kb. 25 dkg főtt sonkát, és főzz meg 2 db tojást
- Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tortaformát (amit a képen látsz, az egy 28 cm-es átmérőjű forma) vagy bármilyen más sütőedényt
- A tésztát egyengesd el a sütőpapíron, majd halmozd rá több kisebb kupacban a sonkát; vágd fel a kemény tojásokat, és azokat is helyezd a tésztára
- Kb. 5 dkg sajtot reszelj rá az így elkészített alapra
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül a Paleo Nyuszitorta
Forrás: PaleoVital
Paleonyuszi, az egészséges táplálkozás híve :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése