2011. április 24., vasárnap

Paleo nyuszi



Paleo Nyuszitorta – Húsvétra
Hozzávalók:
  • 10 púpozott evőkanál mandulaliszt
  • 10 púpozott evőkanál szezámpehely
  • 5 dkg jászvaj (ghee)
  • 3 db tojás a tésztába
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Ízlés szerint só
  • 20-25 dkg sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista, cheddar, parmezán stb.)
Elkészítés:
  • A tészta hozzávalóit keverd össze: – a mandulalisztet, a szezámpelyhet, a jászvajat, a szódabikarbónát, a nyers tojásokat és a sót
  • Darálj meg kb. 25 dkg főtt sonkát, és főzz meg 2 db tojást
  • Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tortaformát (amit a képen látsz, az egy 28 cm-es átmérőjű forma) vagy bármilyen más sütőedényt
  • A tésztát egyengesd el a sütőpapíron, majd halmozd rá több kisebb kupacban a sonkát; vágd fel a kemény tojásokat, és azokat is helyezd a tésztára
  • Kb. 5 dkg sajtot reszelj rá az így elkészített alapra
  • Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül a Paleo Nyuszitorta
Forrás: PaleoVital 
Paleonyuszi, az egészséges táplálkozás híve :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése