2016. március 15., kedd

KönyvrigolyákE havi témánk: könyv-rigolyák… a betűmérettől a kötésig. Gondoltam, ha már legutóbb oly ügyi voltam, talán folytathatnám a hagyományt, és legalább néha úgy tehetnék, mint aki törődik is a blogjával.


Sajnos nem sok jó hírrel szolgálhatok. Többször is végigolvastam a gondolatébresztőnek szánt kérdéseket, átrágtam magam a hozzászólásokon, hátha… de semmi.

Ezek szerint nem vagyok rigolyás? Dehogynem. Ha az ember leánya megközelíti az ötvenötöt úgy, hogy eme két szép ötösnek majd’ két harmadát egyedül élte le, óhatatlanul bogarassá válik, és sok olyan apró szokásra tesz szert, amellyel okot ad másoknak, hogy jót viduljanak rajta. :D


Mégis, ha olvasásról vagyon szó, igazi könyv Gombóc Artúr vagyok: szeretem a puhaborítós könyvet, szeretem a keménytáblás könyvet, szeretem a bolhabetűs könyvet, szeretem az öregbetűs könyvet, szeretem a képest és képtelent… bocs, az illusztráltat és az illusztráció nélkülit, védőborítóst és a borító nélkülit, szeretem a giccses (hogy ne mondjam, nyálas :P), a semmitmondó és a csodaszép borítójút, szeretem a szép új, finom illatút, szeretem a rongyosra olvasott antikvárium illatút, szeretem, szeretem, szeretem… csak könyv legyen. Egyedül a téma számít. Ha tetszik a történet – érdekes, izgalmas, szívhez szóló… vagyis nekem való :) – tőlem szétesett lapokból is állhat a könyv, lehet kézírásos (amíg el tudom olvasni…:), pecsétes vagy szamárfüles, még akkor sem lövöm főbe magam, ha rosszul van fűzve, feltéve, hogy megtalálom a helyes sorrendet, csak a tartalma olyan legyen, ami megfog, elvarázsol, kikapcsol… mert szeretem kényeztetni magam. ;)
 

Témáztak még:

Bea: Túl nagy? Túl kicsi? Túl vastag? Túl vékony?
FFG: Könyves rigolyák és egyéb olvasói állatfajták
Ilweran: Olvasói rigolyák -komolyan vehetetlen poszt az olvasás élményét befolyásoló (vagy nem) apróságokról…
Nima: Olvasói rigolyák
PuPilla: Könyvbolondériák -bolhabetűktől az iniciálékig

Csatlakozók:
Bubu: Háklisok klubja

6 megjegyzés:

 1. azt hiszem, te vagy minden kiadó álomolvasója. :D

  VálaszTörlés
 2. tigi, ez nagyon aranyos lett! :) És tökéletesen igazad van, persze, hogy a történet a lényeg, az élmény, a többi mind csak sallang. :)

  "szeretem, szeretem, szeretem… csak könyv legyen" :) Remek szlogen lenne. :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon aranyos poszt lett. :) Te vagy az ideális olvasó.
  De igazad van, a lényeg a belbecs. :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó poszt lett, és aranyos a Gombóc Artúros hasonlat! Végül is ez a lényeg! Könyv, könyv, és még egy kis könyv! :)

  VálaszTörlés
 5. Én meg ( nagyon ) szeretem ezt a posztot! :) ♥

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm, lányok, megyek én is olvasgatni (és igen, valahogy éreztem, hogy álom és ideális vagyok... csak szerényen, ez a jelszavam:)))

  VálaszTörlés