2012. szeptember 24., hétfő

Már olvasható...

2012. november 2-tól kapható Magyarországon először, a Széphistória sorozatban  Nicola Cornick első magyar nyelvű műve, a Titkok és vallomások. A regény előtörténetét bárki ingyen elolvashatja a Harlequin Kiadó hetente kétszer frissülő Folytatásos regény rovatában. Történelmi romantika iránt érdeklődőknek érdemes kihasználni ezt a lehetőséget. Ha pedig tetszett A kurtizán titka, keresd a Széphistória ez évi utolsó számát novembertől az újságárusoknál, könyvesboltokban.

A szerelemben és a házasságban minden megengedett. Nicola Cornick új romantikus sorozatában Fortune Folly  örökösnőivel ismerkedhet meg az olvasó. A merész és szellemes ifjú hölgyek komoly kihívást jelentenek a társadalom legismertebb korhelyeinek, akik a hölgyek hozományára pályáznak.
Welburn jóképű hercege, a kiváltság és a hatalom megtestesítője minden hölgy szívét megdobogtatja, amikor megjelenik Fortune Follyban. Eve Nightingale sem kivétel ez alól, ám az ő csodálatába óvatosság is vegyül. Ez a valaha ragyogó félvilági hölgy, aki nappalait a herceg oldalán a felső tízezer kiváltságos világában töltötte, éjszakáit pedig az ágyában, most csak egy nincstelen, de büszke bolttulajdonos. Titkokat őriz, amelyek lehetetlenné teszik, hogy visszatérjen az előkelők köreibe. Welburn azonban elhatározza, mindenképpen felfedi ezeket a titkokat...


Mivel előbb olvastam az első kötetet (ám még nem kezdtem bele a másodikba), érdeklődve vettem kezembe az előtörténetet, abban reménykedve, hogy találkozom az első részben megismert, megkedvelt szereplőkkel. Úgy tűnik azonban, az amerikai szerzők sajnos nem az én logikám szerint írják a műveiket. :)
Csalódnom persze így sem kellett, igaz, meglepetés sem ért. A herceg tipikus arrogáns világfi, Eve elszántan védelmezi a titkát. Majdnem sikerül is neki elüldöznie magától a büszkeségében sértett férfit, de egy romantikus regény természetesen nem így működik.
A történet inkább bandukol, hiányzik belőle az elsöprő lendület, de bevezetőnek azért elmegy, a humor is képviselteti magát benne, nem is beszélve két későbbi főszereplőről. Jónak tartom, hogy itt megismerkedhetünk a bűnöző elemmel, így könnyebben emészthető lesz az első kötet ezen része.
Mindent egybevetve, gyors, könnyed esti olvasmány... lenne, ha egyben kapnátok.
(Azért kíváncsi lennék, hogy így részletekben izgalmasabb-e, mint egy szuszra olvasva.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése