2012. szeptember 7., péntek

11 kérdés

Válaszaim Szilvamag kérdéseire:

1. Kedvenc sorozatod? (film)
Mikor melyik. Most éppen a Gyilkos elméket hallgatom minden este (szerdán kétszer is). Imádom Gideont... meg az összes többi fiúkát is. A lányok is jók persze (különösen Penelope Garcia), de azért az kicsi szívem csak a fiúkhoz húz. Ha Colombót ismétlik, sosem hagyom ki, de egyébként is szeretek nosztalgiázni. Régen valahogy rövidebbek és jobbak voltak a sorozatok. Vagy ez a kor jele lenne?

2. Kedvenc műsorod a rádióban?
Nem rádiózom. Boldogult ifjúkoromban a szüleimmel együtt hallgattam a Szabó családot (véletlenül sem hagytam volna ki), imádtam a Petőfin a mesejátékokat vasárnap délben, ebéd közben, és évente egyszer-kétszer leadták a Kossuthon nyolc óra valahánykor a Péter és a farkast (Prokofjev), mindig meghallgattam.

3. Mennyit költesz havonta könyvekre?
Ma már semmit. Helyem sincs a könyvekre, időm se nagyon akad olvasni. Ha valami csoda folytán marad időm pár oldalra, a polcról szedem le a még nem olvasottakat, vagy ha pihenni akarok, a régieket olvasom újra.

4. Mi volt a legutóbbi film, amit a moziban láttál?
Harry Potter és a halál ereklyéi 1. A második részről lemaradtam, így most várom, hogy a HBO műsorra tűzze.

5. Mi a reakciód arra, ha valaki az általad egekig magasztalt könyvről negatív kritikát ír?
Fáj. Nagyon. (Néha elsírom magam, de ez titok.)

6. Szoknya vagy nadrág?
Nadrág, kényelmesebb és akár több zsebe is vagyon.

7. Mi volt eddigi életed legkellemetlenebb szituációja, amit nem szégyellsz másokkal is megosztani?
Nem is tudom. A klasszikus eseten kívül, hogy integetnek, vigyorgok, visszaintegetek, oszt kiderül, hogy a mögöttem levőnek szólt az üdvözlés? Semmi nem jut eszembe, pedig biztos voltak kínos ügyek... bocsi.

8. Mi szerint választasz olvasmányt, ki és mi az aki befolyásolni szokott ebben?
Leginkább a szerint, hogy éppen mi érdekel (volt indiános korszakom, krimi, történelmi, New Age és még rengeteg). Manapság értelemszerűen a romantikusok állnak hozzám a legközelebb. Ha van időm mást olvasni, többnyire Angi blogján garázdálkodom, vagy őt magát kérdezem.

9. Melyik volt az a könyv, ami annyira rossz volt, hogy azóta sem tudtad elfelejteni?
Egy Sandra Brown cukrozott dupla nulla, a címére nem emlékszem, csak arra, hogy olyan rossz volt, hogy azóta is a hideg ráz tőle. Hasonló élmény volt Debbie Macomber Cédrusliget sorozata, amelyben a harmadikig elkínlódtam magam, aztán megígértem, hogy soha többé nem leszek rossz.

10. Milyen szerepet tölt be az életedben a blogod?
Van. Havonta egyszer-kétszer eszembe jut, hogy de jó lenne... Negyedévente felbuzdulok, és írok is valamit, majd roppant mód örülök, hogy látogatták :D

11. Ha szereplője lehetnél egy regénynek (lehet mellékszerep is, ami akár később főszereppé is válhat), melyik lenne az?
Gyerekkoromban indián törzsfőnök akartam lenni, és természetesen Pocahontas vagy Winnetou voltam. Manapság beérem Acheron vagy Roarke szerepével, vagy ha meg kell maradnom női mivoltomban, akkor Eve Dallast vagy Denisa Wryt választom.    

 

1 megjegyzés: