2012. május 8., kedd

Julie Garwood: Az ideális férfi

Május végén jelenik meg Julie Garwood legújabb műve Magyarországon. Ismét FBI-os történetet, egy újabb romantikus krimit olvashatunk, ám nem a jól ismert és megkedvelt Buchanan család története folytatódik. Tulajdonképpen egész jó kis történet, de… a szokásos patent (bár, most a „leég a ház a benne lévő bizonyítékokkal együtt” mintha kimaradt volna:). Hiányoznak a Buchananek! (Noah Clayborne-ról nem is beszélve:) Tudom, nem törvény, hogy szerepelniük kell pusztán azért, mert nem történelmi romantika, de Garwood B-hiányos könyvei szinte törvényszerűen gyengébbek, és ez alól ez sem kivétel. (Vagy elfogult lennék?)
Max egyébként nagyszerű fickó (melyik FBI-os főhős nem az?), a csaj zseni és tökéletes sebész (ilyen is volt már, de Michelle könyve fényévekkel jobbra sikerült), van egy-két figura, akitől falra mászik az ember… A papa azonban élvezhető a remek üzleteivel, a humoros történetek feldobják valamelyest a cselekményt, és egészében véve olvasható a dolog. Szerintem a Garwood kedvelők a könyv olvasása után sem vetik ki az írónőt a szívükből, én személy szerint azonban remélem, hogy lesz ennél jobb könyve is…Az ideális férfi (The Ideal Man)


 Az ember néha a legszörnyűbb körülmények közt találja meg a szerelmet... 
 Dr. Ellie Sullivan befejezi rezidensi évét a kórház baleseti sebészetén, élete azonban fenekestől felfordul, amikor a parkban kocogva szemtanúja lesz, amint egy FBI-ügynököt lelőnek. Ő az egyetlen, aki látta a lövöldöző arcát, és azonosíthatja a kegyetlen, modernkori Bonnie és Clyde párost. Ellie hirtelen egy nyomozás közepén találja magát... egy nyomozás közepén, melyet a kihívóan jóképű Max Daniels ügynök vezet. Bár Ellie kétségtelenül vonzódik a férfihoz, a higgadt, gyakorlatias ügynök távolról sem az az ideális férfi, akiről mindig is álmodozott. El sem tudja képzelni az életében, vagy szülei dél-karolinai otthonában, ahová húga esküvőjére indul haza. Ám a férfi mégis felbukkan Winston Fallsban. 
Max tájékoztatja Ellie-t, hogy a tetteseket elfogták, és a lánynak tanúskodnia kellene. A gond csak az, hogy korábban is elfogták már a bűnöző párost, ám mire tárgyalásra került a sor, a tanúkat megfélemlítették, vagy eltüntették. Max Ellie árnyékául szegődik a tárgyalásig, és arra sem kell sokat várni, hogy - miközben golyók röpködnek körülöttük - kipattanjon kettejük között az a bizonyos szikra... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése