2013. szeptember 8., vasárnap

Molytalanítás

Ritkán írok. Lusta is vagyok, az időm sem engedi. Az elmúlt két-három nap eseményei azonban annyira felkavartak, hogy néhány szó erejéig muszáj billentyűzetre kapnom.

Volt egyszer egy könyves oldal, ahová öröm volt belépni az olvasni szerető embernek. Volt...


Az oldal még megvan, a név is, de a szellemisége, az öröm... és sok-sok értékes tag már sehol.

Nem szaporítanám a szót. Aki figyelemmel kíséri a könyves blogok világát, tudja, hogy a népszerű könyves adatbázis vezetői átmentek diktatúrába, és kíméletlenül korlátozzák vagy lapátra teszik azokat, akik nem bólogatnak lelkesen, akiknek véleménye van, és szeretik annyira az oldalt, hogy azt el is mondják. ÉRTE és nem ellene! 
Megtehetik.
A bloggerek hátán, a tagság aktív közreműködésével az oldal Magyarország legnagyobb könyves adatbázisává nőtte ki magát, hetvenezernél is több tagot számlál. Mit számít nekik, hogy néhány száz renitens kidobnak, másik néhány száz meg magától távozik. Marad a sok ezer...

Nem vagyok harcos egyéniség, a véleményem általában sikerül is kulturált formában megfogalmazni. OK, néha valóban közelebb áll a maró gúnyhoz, ám most kivételesen büszke vagyok magamra, mert úgy érzem, a kirobbant botrány közepette az összes hozzászólásomban meg tudtam őrizni a tárgyilagos hangnemet, s bár a végén közöltem azt adminnal, hogy nem tartom alkalmasnak a posztjára, ezt is kulturált hangnemben tettem. (Mégsem vagyok reménytelen eset:)
Jutalmam: kéthetes korlátozás.
Bár törölni készültem magam az oldalról, ez mégis nagy pofon volt nekem.

Nem keserített el különösebben, mert nem kívánok olyan "közösség" tagja lenni, ahol csak a bólogató Jánosoknak van helye, mégis fáj a szívem azért az oldalért, amelyet oly sokan szerettünk. Épp ezért éreztem úgy, hogy megérdemel egy rövid nekrológot az eset.

Ha lemaradtál volna róla:            A kitiltottak viadala

Fecsegőposzáta
Forrás
(Anaria engedélyével)

4 megjegyzés:

  1. Wow hát nagyon köszönöm hogy kiraktál engem :) most komolyan azért tiltottak ki, mert kommenteltél oda, az alá a kérdezz alá? akkor lesznek még sokan :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy kirakhattam. Nekem nem biztos, hogy sikerült volna ilyen jól összefoglalnom.

      Szerintem csak a szimpatizánsok orrára koppintanak... igaz, voltunk egypáran :)

      Törlés
  2. Nem értem, hogy a tiéden miért akadtak ki. Te kulturáltabban fogalmaztál mint én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ég tudja! Azt hiszem, eleve nem voltam kedvenc. Tavalyelőtt májusban Bence esett nekem, amikor reklamáltam egy (majd még egy-kettő) eltűnt karcot, tavaly Izabella a plecsni elvételekért való "hőbörgésemért". Durván, legalábbis engem roppant sértett az "uszító", "összeesküvés-elmélet gyártó" meg az "üldözési mániás" jelző...
      Szerintem csak kihasználták az alkalmat, mert azóta szorgosan dolgoztam a molyon, és nem renitenskedtem, így nem volt miért piszkálni.
      üdv
      :)

      Törlés