2013. július 13., szombat

Liebster Blog-díj Zsuzsitól :)

Újabb megtisztelő felkérés ért, ezúttal kedves moly-társamtól, Zsuszitól (Papíron Príma). Köszönöm a lehetőséget! :-*


Válaszaim Zsuzsi kérdéseire

1/ Ha lehetőséged lenne otthonodban egy saját könyvtárszoba berendezésére milyen lenne?  
Az egyik legnagyobb álmom, hogy saját könyvtárszobám legyen. Valahogy olyannak tudom csak elképzelni, ahogy a XIX. századi regényekben (Agatha Christie vagy Jane Austen:) leírják a könvtrszobákat. Kényelmes, süppedős, magas háttámlás karosszékekkel, egész falakat betöltő polcokkal, galériával, s persze helyet kapnának a technika modern vívmányai is, de csakis úgy, hogy beolvadjanak a környezetbe... (Persze Roarke könyvtárszobája is szóba jöhet :D)

2/ Mivel lehet neked örömet szerezni? 
Például a fenti könyvtárszobával :) Egyébként szinte bármivel: egy jó szóval, egy kis odafigyeléssel, valami apró meglepetéssel, amire nem számít az ember, ha bármelyik kedvenc könyvem pozitív értékelést kap... s hosszú a sor. Élvezem az életet, bárminek tudok örülni (pláne, ha nincs benne kókusz:)

3/ Inspirál téged valaki/valami a blogírás közben?
Nem. Nem vagyok az a blogíró fajta. Legfeljebb az, hogy elolvassa-e valaki. :$

4/ Volt már olyan könyves élményed, amikor vágyakozva gondoltál arra, hogy bárcsak velem történt volna meg? 
Még gyerekkoromban elkezdtem az irigykedést. :) Azt hiszem, klasszikus: Erich Käsner Két Lottiját olvasva nagyon szerettem volna, ha én lelek ikertesóra egy úttörőtáborban. De Lindgren Harisnyás Pippijét is roppant mód irigyeltem az erejéért, a kalandjaiért, no meg a néger király papájáért. 

5/ Ki az az író, akivel személyesen találkoznál, és mi érdekelne vele kapcsolatban? 
Igazából nincsenek ilyen vágyaim. Valószínűleg úgyis olyan zavarban lennék, hogy egy árva mukkot sem tudnék kinyögni, és legfeljebb a minden eredetiséget nélkülöző, ezerszer feltett kérdések jutnának eszembe, márpedig a kudarctűrő képességem még nem áll magas fokon. Különben is, van szerencsém ismerni egyik kedvenc magyar romantikusomat, Agnes St. Clairt, van aláírásom Vavyan Fable-től és Lőrincz L. Lászlótól (sőt Nora Robertstől is, bár tőle nem személyesen:). Mi köll még az boldogsághoz?

6/ Van valaki, aki számodra megbízhatóan objektív véleményt tud adni egy adott könyvről, amiben nem vagy biztos, hogy elolvasnád?
Kedvenc angyalbarátnőm, Szakácsi Angelika. Az ő révén ismerkedtem meg több miskolci és Miskolc környéki mollyal, akiknek szintén adok a véleményére, de Angi az első, akihez fordulok.

7/ Ha ajándékba kapsz könyvet nem zavar, ha írnak bele pár kedves sort? 
Nem, sőt a kedvetlen sorok sem zavarnak. :)

8/ Nyaraláskor viszel magaddal könyvet, és ha igen hányat? 
Hogyne! Miért, azt mondta valaki, hogy lehet könyv nélkül nyaralni? Mivel van e-könyv olvasóm, most már csak "egyet". :)

9/ Ha egy könyvet kellene megnevezned azok közül, amelyeket eddig olvastál, és valamiért nagy hatással volt rád, melyik lenne az? 
Edgar Cayce a reinkarnációról.

10/ Volt már rá példa, hogy egy könyvet először az eredeti nyelven olvastál, és amikor a kezedbe került magyarul csalódtál benne? 
Nora Roberts Kulcs és a Három nővér szigete trilógiájának második részét fordítottam, így az első és a harmadik részt is elolvastam, mielőtt belekezdtem a fordításba, hogy képben legyek. Amikor kijöttek a teljes sorozatok magyarul, hol sírtam, hol sikoltoztam az elkeseredéstől... 8-9 éve történt, azóta sem tudtam megbocsátani a szerkesztőnek.
 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy válaszoltál.
    Kívánom, hogy minden vágyad váljon valóra és ne csak a könyvtárszoba :D
    A szerkesztőre meg nem kell haragudni: te a tudásod legjavát adtad bele, nyilván ő is. (ha olyan lett amilyen nem a te hibád:D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ez a legjava, ami a szerkesztőtől telik, akkor nem alkalmas a munkájára...
      :)

      Törlés