2015. november 27., péntek

Koobe pdf - csak én nem tudtam?


Lehet vitatkozni, hogy az e-könyv olvasó jó vagy nem jó dolog, én kedvelem. Buszon, vonaton, nyaraláskor valahogy lényegesen praktikusabbnak tűnik, mint mondjuk a Harry Potter vékonyka hatodik-hetedik kötete.
Koobe Junior - hirtelen felindulásból megvett, első és örök szerelem. Szívem szakadt, amikor sok-sok év hűséges szolgálat után nyugdíjba vonult.
Wayteqkel próbálkoztam. Nem vált be, de így utólag rá kellett jönnöm, hogy még mindig ezerszer jobb volt, mint az agyondicsért és favorizált Kindle. A Kindle-nek egyik egyetlen jó tulajdonságát tudtam felfedezni: rákattintva "buy" gombra az Amazonon, már ott is csücsül a könyv a gépemen. Ezen kívül...
Bár ezernyi formátumot felsorol, igazából a sajátján kívül csak a mobi/perecet kezeli. Nem bővíthető (vagy ha igen, még nem jöttem rá, hogy hol). Ajándék könyvecskéket sem kaptam hozzá, mint a Wayteqnél vagy a Koobénél. A lehető legrosszabb helyen - és állandóan útban - van a töltő és a be-kikapcsoló alul. Ráadásul ez utóbbitól megfájdul az ujjam, oly nehezen kapcsolható. Nem tudom szabályozni a képernyőkímélőt. Eszméletlenül bosszantó, amikor nem végzek egy oldal fordításával annyi idő alatt, amennyit valaki megszabott. A Koobe és a Wayteq után egyszerűen átláthatatlan, de legalábbis borzasztó zavaros a könyvtárszerkezete... Ja, és mindehhez képest roppant drága!
Hopp, a cím Koobe. Bocsi, de legalább egyszer kiadtam magamból. :)

Nem tudom, ki találkozott már azzal a gonddal, hogy pdf-ben kicsiny a betűnagyság. Nosza, növeljünk rajta. Aha, de hová lett a sor vége? És innentől, ha olvasni akarunk, soronként jobbra-balra kell szaladgálnunk. Nem tudom, kinek sikerült kifejlesztenie ezt a hű de bölcs dolgot, de olvasásra még biztos nem használta az e-könyv olvasót. (Vagy sokkal jobb szeme van, mint nekem, és a bolhányi betűket is el tudja olvasni, és nincs szüksége nagyításra.)

Új Koobe a piacon: Koobe SLIGHTBOOK HD Shine edition.
 Barátnőm kapott egyet... kicsit sem elsárgulva nézegettem, és megszületett az elhatározás: kindle ide vagy oda, nekem újra Koobe kell. Annál is inkább, mert a honlapon felsorolt sok-sok jó tulajdonság közt ott szerepelt:
> szöveges PDF újratördelés, így nagyítás után sem változik a szöveg olvashatósága
A remény... Ilyet utoljára imádott Koobe Juniorom tudott.
Mondanom sem kell, ez volt az első, amit kipróbáltam rajta. A pdf nagyítása. És minő csalódás! A betűk nagyításakor a sorok vége kiszaladt az oldalról. :'(

Lustaság fél egészség, de miután "hiába" vártam az olvasóhoz való tokra (pedig hónap eleje óta kapható, csak hááát, aki nem tud olvasni...:), írtam az ügyfélszolgálatnak, s ha már írtam, elpanaszoltam pdf-fájdalmamat.
Ím-é a válasz:


A könyvet megnyitva nyomja meg a menü gombot. Ezt követően talál egy Reflow menüpontot. Ezt kapcsolja be, és ez után nagyítsa a betűméretet. Így már nem fog kiesni a PDF könyv a kijelzőből.

Kipróbáltam. Tényleg nem lóg ki. Hála és köszönet Völker Helga ügyfélszolgálatosnak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése